HandelsErfa forsommer 2020 – AFLYST

Dato: 09-07-2020
Tid: 09:30 - 12:00
Sted: Videncenter Thy-Mors, Silstrupparken 2, Thisted
Arrangør: AgroMarkets’ chefanalytiker, John Jensen, og Thomas Sandal Hansen, afdelingsleder IT & Administration
Pris: Deltagere med Agromarkts abm. gratis ellers 250 kr.
Tilmeldningsfrist: 3. juli 2020
Kontaktperson: Thomas Sandal Hansen, 96185791

 


Det kunne måske være fristende at blive hjemme i denne coronatid, men sjældent er der sket så meget på så kort tid, der kan have indflydelse på din virksomhed. Vi har derfor meget på programmet til forsommerens HandelsErfa 2020.

Vi starter med fælles morgenmad kl 9.30. Vi sørger for morgenmaden og du er velkommen til at invitere 1 gæst (kone/kæreste/kollega/nabo) med gratis.

Deltagere med Agromarkts abm. gratis ellers 250 kr.

 

DAGSORDEN 

9.30          Kaffe og morgenbrød sammen på skærmen

10.00        Dialog om RÅVARER med John Jensen og Henrik Mulvad Madsen

11.10         Vi holder PAUSE og viser klip fra verdens råvaremarker

11.20         Dialog om FINANS med John Jensen og Henrik Mulvad Madsen

11.50         Dagens konklusioner og evt. spørgsmål


RÅVARER

Råvarer generelt: I coronakrisens tegn
Coronakrisen satte skub i en udvikling, der allerede var i gang. Men det er ret forskelligt, hvordan råvarerne har reageret. Vi ser på vindere og tabere af den verdensomspændende krise, hvor du har fået endnu bedre mulighed for at gøre en god handel.

Animalske produkter: Vi tager pulsen

Når verden står i flammer, påvirker det naturligvis priserne på vores produkter. USA er pt toneangivende med stor indflydelse på vores svinepris. Men hvad med oksekød, fjerkræ og mælk?

Korn: En sikker handel

Mange undrer sig over, vi allerede har solgt 70 % af kornhøst 2020. Men husk, vi handler kun, når du 100 % sikkert kan få vores garantipris. Og vi hjælper dig med at få dine penge hjem i en tid, hvor selv de helt store må gå i knæ.

Soja, rapsskrå og -kager: Vi skal nok (igen) slå gennemsnittet

Når Arla mælk snart skal produceres med GMO frie produkter, løber vi ind i nye udfordringer. Også når vi igen skal have købt råvarer, for så bliver det til et højere niveau end hidtil.

Fodersæson 2020: Markedet kan hurtigt ændre sig

Vi kommer med vores bedste bud på det helt aktuelle niveau for færdig- og tilskudsfoder til b.la. kvæg, svin og fjerkræ, for det er meget forskelligt fra sæson til sæson.

Raps: Vi kommer ikke udenom

Vi skal have solgt noget mere af høst 2020, men skal jo også snart i gang med at kigge på høst 2021. Hvornår mon og til hvilket prisniveau?

Regn den ud: Styr dem, så de ikke styrer dig

Priserne kan virke (næsten) ens, når du fx skal købe planteværn, men lad dig ikke narre. Vi ser på dine med- og modspillere og gennemgår vores beregnere, så dine kompetencer styrkes. Vi får også en snak om vores forventninger til gødnings- og energipriserne.

 FINANS

Finans generelt: I coronakrisens tegn

Kan recession blive til depression på grund af coronakrisen? Svaret er, at alt afhænger af om og hvor godt, verden får gang i samfundet igen. Måske er helikopterpengene en hjælp.

Finansiering: Fast eller variabel rente

Baseret på ”Den japanske model”, der måske nok er upræcis og så alligevel ikke, giver vi dig bud på fremtidens renteudvikling. Vi ser også på SWAP, for måske er det nu, det skal afvikles.

Dollaren: Krisens faste holdepunkt

Der er en naturlig forklaring på, at dollaren holder fast, når nu USA kollapser. Desværre betyder det, at bedst som vi tror, krisen er slut, vil vores landbrugsprodukter miste værdi.