Stormøde om oversvømmelserne

Dato: 29-02-2020
Tid: 13:00 - 16:00
Sted: Søndergade 112, 8740 Brædstrup
Arrangør: Landbrug & Fødevarer

 


Lige nu ser vi en dramatisk situation over hele landet med oversvømmede marker og åer, der går over sine bredder. Derfor indkalder Landbrug & Fødevarer sammen med Danske Vandløb m.fl. til stormøde om oversvømmelserne.

Vejret kan vi aldrig være herre over, og store mængder regn er ikke fremmed. Men den manglende handling fra regeringen og mange kommuner i forhold til vores vandløb er et svigt af både parcel- og sommerhusejere samt mange landmænd. Der er behov for langt større handling fra kommunerne i forhold til grødebeskæring, og også oprensning af slam og sand, så gennemstrømningen i vandløbene forbedres – og fra statens side har vi stærkt brug for en forbedret vandløbslov. Allerede for to år siden lavede vi et fælles udspil med Danmarks Naturfredningsforening, som politikerne straks kan tage udgangspunkt i.

Landbruget er en del af løsningen på klimaforandringerne, men det kræver også aktive myndigheder, som løfter deres del af ansvaret.

Stormødet finder sted på Hotel Pejsegården i Brædstrup lørdag den 29. februar kl. 13.00-16.00, og vi har inviteret miljøministeren. Derudover inviteres lokale byråd, grundejerforeninger og egne medlemmer til en samtale om, hvordan de vil engagere sig i de udfordringer, vi ser nu, og kun vil se flere af de kommende år.

Læs mere her og tilmeld dig stormødet