5 spørgsmål til Emilie

Dato 1. marts 2019

Hej Emilie, fedt vi lige må stille dig fem hurtige om at være elev hos LandboThy.

Det kan du tro I må – jeg havde selv lidt svært ved at forestille mig, hvordan det ville være, at være elev i en landboforening. Jeg har jo aldrig rigtig, har haft noget med landbrug at gøre, men det betyder ingenting, jeg har lært det hen af vejen. Så selvfølgelig vil jeg gerne svare på nogle spørgsmål.

Fedt! Hvordan ser en typiske dag ud for dig?

Jamen, jeg har i dag fået indberettet de sidste momser for 2018, som vi har været i gang med de sidste par måneder. Så nu venter regnskabssæsonen for alvor, og det er hvad de næste måneder kommer til at gå med.

Uuuh det lyder svært?

Det er det også lidt, især i starten. Men alle os elever sidder med hver vores elevansvarlige, som sikre at vi forstår og laver tingene rigtigt – man er aldrig helt alene om det. Derudover, er elevtiden jo også opdelt sådan, at vi skiftevis går i skole og på arbejde. På skolen får vi præsenteret, det vi skal hjem og arbejde med, så vi er bedre klædt på til det praktiske, det gør at tingene pludselig giver lidt mere mening.

Hmm det lyder lidt nørdet, er der ik lidt fordomme om at være revisorelev?

Haha jo lidt, nogen tror man er vildt kedelig, og andre, at man går i gummistøvler på arbejde. Men der må vi skuffe. Selvfølgelig går vi op i det vi laver, og ja det gør os måske lidt nørdet, men her er også plads til sjov. Jeg har i hvert fald mange sjove dage på arbejdet.

Hvad er det bedste ved at være elev hos LandboThy?

Vi er jo kåret til Nordjyllands bedste elevplads, og det siger det vist meget godt, for der er jo mange gode ting. Selv om det er en almindelig revisionsuddannelse jeg tager, har jeg kun landbrugskunder, som jeg står får alt kontakt til. I starten var jeg lidt bekymret for, at skulle arbejde med landbrug, men det har vist sig at være vildt fedt Her er nemlig flere krav og love der skal overholdes, og jeg kan lide den ekstra udfordring.

Har du et godt råd til vores nye elev?

Jeg har mange, men det vigtigste er, at man skal interessere sig for det, og syntes det er spændende at arbejde med tal og kunder. Det er vigtigt at man husker, at det er en proces at være elev – der er rigtig meget at have styr på, og det tager tid, men ingen forventer at du kan det fra start. Du er her for at lære det, det er jo derfor man er elev.

Tak for hjælpen Emilie, det lyder ret fedt at være revisorelev. Hvis nu man er i tvivl om alt det her elev-halløj, må man så skrive til dig?

Selvfølgelig må man det, jeg svare gerne på spørgsmål. Send mig en mail på enp@landbothy.dk

Læs mere om stillingen og søg HER