Giv en investeringsgave i stedet for pengegave til dit barn eller barnebarn – så kan barnet spare penge i skat

Hvis du ønsker at forære dit barn, barne- eller oldebarn en pengegave, må du give op til 67.100 kroner, uden at barnet bliver beskattet af gaven. 

Ny beløbsgrænse for investeringsgave i form af aktiesparekonto

Som gavegiver kan man også overveje at give en investeringsgave til barnet i form af enten en aktiesparekonto eller en aldersopsparingskonto. Her skal man stadig tage hensyn til de forskellige beløbsgrænser, der er for skattefrie gaver. Desuden skal man tage højde for indskudsgrænserne på aktiesparekonto og aldersopsparing.

 

Grænsen på aktiesparekontoen er sat op fra 50.000 til 100.000 kr. 1/7 2020. Så her kan

man indskyde den maksimale gave på 67.100 kr. uden skattemæssige konsekvenser.

 

Indskudsgrænsen for aldersopsparing er i 2020 på 5.300 kr.

Vælger man at give en aktiesparekonto, som fra 1. juli 2020 har en maksimal indskudsgrænse på 100.000 kr., sikrer man, at afkastet vil blive lempeligt beskattet.pt med 17 %

Som gavegiver skal man sikre sig, at der ikke er andre gavegivere, der vil forære en aktiesparekonto, samt at barnet ikke allerede har en konto, da man kun må have én aktiesparekonto.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev få nyheder direkte i din indbakke. Vi holder dig opdateret om alt fra ny viden og udviklingen i landbruget til spændende nyheder og begivenheder.

Erhversparterner Thy's logo i 2 grønne nuancer BKNord arkitekter og ingeniørers logo i sort Thymæglernes logo i sort KvægXpertens logo i rød og sort LandboUngdoms logo i sort KvægXpertens lgo Seges' logo i sort