Forbuddet gælder kontant betaling hvor den ene eller begge parter er erhvervsdrivende, og overtrædelser straffes med bøder på 25% af beløbet, dog mindst 10.000 kr.  Loftet gælder for hver enkelt handel, men i detailhandel, skal det forstås som den samlede handel, uanset om handelen består af mange varer, som sammenlagt bliver 20.000 kr eller derover.

Handler med større betalinger skal foregå med kortbetaling, bankoverførsel eller lignende metoder.

Indtil den 30. juni 2021 har loftet været på 49.999 kr. men nu nedsættes dette loft altså dramatisk.
Loven er en del af bekæmpelsen af terrorfinansiering, hvidvask og kriminalitet mere generelt.

Husk også disse ældre regler om kontant betaling, som stadigt gælder.

Salg, en betalingsmodtager, dvs. butikker og lignende, er forpligtet til at modtage betaling i kontanter. Man kan ikke forlange at kunder udelukkende betaler via dankortautomat og andre elektroniske betalingsformer.  Ubemandede selvbetjeningsmiljøer er undtaget.

Køb, hvis du køber kontant for mere end 8000 kr. inklusive moms, så er der kun fradrag for købet hvis dette indberettes til Skat.  Man kan ikke omgå reglen ved at dele betalingen op.

Hvis du har spørgsmål til dette, så er du velkommen til at kontakte din økonomikonsulent.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev få nyheder direkte i din indbakke. Vi holder dig opdateret om alt fra ny viden og udviklingen i landbruget til spændende nyheder og begivenheder.

Erhversparterner Thy's logo i 2 grønne nuancer BKNord arkitekter og ingeniørers logo i sort Thymæglernes logo i sort KvægXpertens logo i rød og sort LandboUngdoms logo i sort KvægXpertens lgo Seges' logo i sort