Små varevogne og mindre kassebiler uden særindretninger kan være problematiske for brugerne, hvis de tages med hjem. Indregistrering på papegøjeplader løser ikke altid problemet.
Enhver håndværks- eller byggevirksomhed, har et større eller mindre antal kassevogne, der bruges til transport af ansatte, materialer og værktøj.
Kassevogne, som har blændede ruder i varerummet, og hvor der er fastmonterede reoler til opbevaring, anses i skattemæssig henseende normalt som specialindrettet. Det betyder, at det både moms- og skattemæssigt er i orden, hvis bilen også anvendes til kørsel mellem hjem og arbejde af en ansat.

Varevogne, der ikke er specialindrettet

Der findes et stort antal varevogne på gule plader, som ikke er specialindrettet

Brugeren af bilen har ofte lov til at tage bilen med hjem. Konsekvensen af dette er at brugeren skal beskattes af fri bil og virksomheden mister momsfradrag, både på driftsudgifter og købesummen

Det er fuldt lovligt lejlighedsvist at tage bilen med hjem, hvis det sker før eller efter, at den har været brugt erhvervsmæssigt. Det samme gælder, hvis medarbejderen af og til har tilkaldevagt, men bilen kan ikke tages med hjem hver eneste dag.

Det er skattemyndighederne, der har bevisbyrden for, at en gulpladebil er anvendt privat, men praksis viser, at der næsten automatisk indtræder omvendt bevisbyrde, hvis brugeren stoppes i en trafikkontrol udenfor normal arbejdstid, eller bilen altid kan ses parkeret ved medarbejderens privatbolig udenfor arbejdstiden.

Sådan bruger du gulepladebilen privat

Du tager din smart telefon, downloader appen ”Dagsbevis” i enten i App Store eller Google Play

Du køber et dagsbevis til maks. 225 kr. så kan du køre til Århus og få flyttet datter og svigersøn uden problemer og stoppe i IKEA på vejen hjem. Du kan maks. købe 20 dagsbeviser pr. bil pr. kalender år.

Indregistrering på papegøjeplader

Når en bil indregistreres på papegøjeplader i stedet for på gule plader, betyder det at virksomheden ikke har fradrag for moms ved køb af bilen, og at den skal betale en privatbenyttelsesafgift.

Mange tror fejlagtigt, at indregistrering på papegøjeplader, medfører at man som medarbejder ikke skal beskattes af fri bil.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev få nyheder direkte i din indbakke. Vi holder dig opdateret om alt fra ny viden og udviklingen i landbruget til spændende nyheder og begivenheder.