En kvindelig og mandlig landmand der står inde i en kostald

Udvikle dig som menneske ved at opleve ledelse i praksis

Uddannelse for ledelse i praksis i landbrug, fødevarevirksomheder og SMV'er

Med uddannelsen Ledelse i praksis udvikler du dig både som leder og menneske til fordel for dig selv, dit team og virksomhedens effektivitet. Forløbet svarer til 10 ECTS point. Det består af 8 kursusdage og udarbejdelsen af en DiSC profil. Hvis du ønsker papir på dine lederegenskaber, kan du afslutte med en mundtlig eksamen.

Udbytte
Uddannelsen Ledelse i praksis er specielt målrettet de ledelsesmæssige problemstillinger, der finder sted i landbruget, fødevarevirksomheder og SMV’er. Den gør dig klogere på din egen ledelsesstil, dine potentialer og dine udfordringer. Med din personlige udviklingsplan i hånden arbejder du dig igennem uddannelsesforløbet, som gør dig bedre til at:

  • Udvikle, motivere og lede dine medarbejdere, hvad enten de er danske eller udenlandske
  • Give medarbejderne feedback og øge deres trivsel
  • Navigere trygt gennem konflikter
  • Planlægge, prioritere og uddelegere hverdagens mange opgaver
  • Bruge relevante værktøjer, når du præsenterer budskaber og problemstillinger for dine medarbejdere.

For at sikre dig et stort udbytte arbejder du undervejs med din nye viden ved at bruge det, du lærer på modulerne, hjemme i virksomheden. Oplever du problemer med at sætte de nye værktøjer i spil, har du mulighed for løbende at sparre med underviseren. Uddannelsen er bygget op omkring akademifaget Ledelse i praksis, og derfor danner teoribogen af samme navn grundlag for undervisningen.

Hør mere om mulighederne

Hvem?

Uddannelsen henvender sig til dig, der har ansvar for medarbejdere i landbruget eller i andre relaterede erhverv. Hvad enten du er ung eller erfaren, kan du have gavn af at deltage. Du skal som minimum have en erhvervsuddannelse for at kunne deltage.

Hvor?

Uddannelsen afholdes i samarbejde med LandboThy, AgriNord og Djursland Landboforening. Uddannelsesforløbets fire moduler og eksamen afholdes på skift i Hobro og Aars. Nærmere information følger ved tilmelding.

Hvad skal det koste?

15.940 kr. ekskl. moms. Prisen er inklusiv DiSC Personprofil med individuel feedback til en værdi af 2.500 kr. samt forplejning på de 8 undervisningsdage. Du skal regne med ca. 375 kr. ekskl. moms for bogen ”Ledelse i praksis”.

Statens Voksenuddannelsesstøtte

Hvis du er berettiget til SVU, kan din arbejdsgiver opnå en refusion på 501 kr. pr. dag, hvor du har fri til at deltage i selve uddannelsen, læse pensum, træne ledelsesværktøjer m.v. Du og din arbejdsgiver bestemmer selv, hvor mange dage du har fri.

Et forslag kunne være 12 dage (8 kursusdage, 1 dag til eksamen og 3 dage til forberedelse og træning af ledelsesværktøjer), hvilket giver en refusion på 6.012 kr.

Er du selvstændig, kan du også opnå SVU. Du må højst have afsluttet en erhvervsuddannelse for at kunne få SVU. Læs mere om, hvad der skal til for at være berettiget til SVU, og se den aktuelle tilskudssats på her.

Skal du bruge vejledning?

Ledelseskompetence er noget af det stærkeste fundament du kan tilføre din virksomhed. Det er værd at investere i.

Morten Spanggaard, Afdelingschef Strategi & Virksomhedsledelse, LandboThy
En landmand der står med en grisling inde i en stald
Forløbet – fra opstart til eksamen

Opstart – DiSC Personprofil

Før uddannelsesstart får du lavet en DiSC Personprofil. Profilen giver dig indsigt i din egen adfærd og motivation og hjælper dig med at arbejde aktivt med dine lederevner gennem uddannelsens fire moduler. Du får personlig feedback på din personprofil, som sikrer dit udbytte af både profilen og uddannelsesforløbet.

Nummeret billede med nummeret "1" ovenpå en baggrund hvor to landmænd giver hånd
Forløbet – fra opstart til eksamen

Modul 1 – Hvordan er du som leder?

Med udgangspunkt i din DiSC Personprofil arbejder du på Modul 1 med din personlige udviklingsplan, som beskriver dine stærke og svage sider samt dine udfordringer og potentialer som leder. Vi arbejder med spørgsmål som; hvem er du som leder, hvilken indflydelse har din DiSC Personprofil på dit lederskab, hvilke arbejdsopgaver har en leder og hvad er god ledelse, og meget mere.

Nummeret billede med nummeret "2" ovenpå en baggrund hvor to landmænd giver hånd
Forløbet – fra opstart til eksamen

Modul 2 – Få det meste ud af dine medarbejdere

På Modul 2 er der fokus på konkrete ledelsesværktøjer. Du får inspiration til, hvordan du bedst kan fastholde, udvikle og motivere alle typer af medarbejdere i form af situationsbestemt ledelse, medarbejdertilpasset ledelse og motivationsteori. hvilke arbejdsopgaver har en leder og hvad er god ledelse, hvilken vej har du haft til lederskabet og hvordan kommer du videre derfra?

Nummeret billede med nummeret "3" ovenpå en baggrund hvor to landmænd giver hånd
Forløbet – fra opstart til eksamen

Modul 3 – Den gode samtale og konflikthåndtering

På Modul 3 er der fokus på den daglige kommunikation med dine medarbejdere – også når det ikke går som planlagt, og der opstår en konflikt, der kræver, at du tager handling. Vi arbejder blandt andet med kommunikationsmodeller, kommunikation tilpasset forskellige medarbejder- og personprofiler plus konflikthåndtering.

Nummeret billede med nummeret "4" ovenpå en baggrund hvor to landmænd giver hånd
Forløbet – fra opstart til eksamen

Modul 4 – Planlæg, prioriter og deleger dine opgaver

På uddannelsens sidste modul sætter vi fokus på evnen til at kontrollere og styre din egen hverdag – og ikke omvendt. Med udgangspunkt i en uge i dit liv får du værktøjer til at planlægge, prioritere og delegere. Vi stiller desuden skarpt på din udvikling og læring gennem uddannelsesforløbet, og vi arbejder med forberedelserne til eksamen.

En landmand der står med en grisling inde i en stald
Forløbet – fra opstart til eksamen

Eksamen – Erhvervscase

Uddannelsen afsluttes med mulighed for at tage en mundtlig eksamen, der tager udgangspunkt i en tosidet erhvervscase. I erhvervscasen redegør du for de konkrete ledelsesværktøjer, som du vil bruge til at belyse en konkret problemstilling i din hverdag.

Bliv ringet op

Vil du gerne ringes op, og tale om hvordan vi kan hjælpe dig? Skriv dine kontaktinformationer og tryk på "Ring mig op".

Kontakt en rådgiver

Vil du gerne selv tage fat i en rådgiver? Vi sidder klar til at hjælpe dig - og ser frem til at tale med dig.

Medarbejder hos LandboThy ved navn Morten Spanggaard

Morten Spanggaard

Afdelingschef Strategi & Virksomhedsledelse
96185772
msp@landbothy.dk

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev få nyheder direkte i din indbakke. Vi holder dig opdateret om alt fra ny viden og udviklingen i landbruget til spændende nyheder og begivenheder.

Erhversparterner Thy's logo i 2 grønne nuancer BKNord arkitekter og ingeniørers logo i sort Thymæglernes logo i sort KvægXpertens logo i rød og sort LandboUngdoms logo i sort KvægXpertens lgo Seges' logo i sort