3 pattegrise med lidt mudder både næse og ører

Dyrevelfærd

Det handler om dyrevelfærd, men det handler også om mennesker.

LandboThys dyrevelfærdsgruppe skal medvirke til at løse problemstillinger omkring manglende dyrevelfærd og forsøge at imødegå, at der opstår egentlige dyreværnssager. Gruppen er en bredt sammensat netværksgruppe, hvori der indgår både folkevalgte og ansatte, alle med tilknytning til landbruget samt viden om og erfaring med produktionsdyr. Daglig kontaktperson er Jørgen Kristensen, kvægchef, kvægXperten, men alle medlemmer af gruppen står til rådighed, hvis du har spørgsmål eller ønsker at drøfte et problem.

Formand                        Mette Kærgaard Iversen (LandboThy) Tlf. 3052 8706
Ejner Hansen (SvineXperten) Tlf. 2046 0838
   Lene Munk Andersen (Nordvestjysk Vikarservice) Tlf. 2028 0085
Søren Overgård (repr. for Tican) Tlf. 2043 4841
Helle Slot (dyrlæge) Tlf. 9619 8080
Niels Chr. Dørken (svinerådgiver, SvineXperten) Tlf. 4095 1683
Erling Futtrup (LandboThys bestyrelse) Tlf. 2946 0382
Jesper Lousdahl Tlf. 2445 4631
Kvægdyrlægerne Kronborg v/ Jakob Glasius tlf.: 4014 3211
Dagl. kontakt    Jørgen Kristensen, kvægchef, kvægXperten Tlf. 9615 3040

 

Hvorfor en dyrevelfærdsgruppe

Landbruget som erhverv har helt tydeligt tilkendegivet, at det er i front inden for dyrevelfærd. Der kan være forskellige grunde til, at mennesker, der skal tage vare på dyr, ikke magter opgaven. Det kan være sygdom, fysisk eller psykisk, økonomiske og familiemæssige problemer o.m.a. Nogle gange er det uvidenhed om korrekt fodring og pasning og om gældende regler på området. Selvom de fleste mennesker egentlig godt kan mærke, når der i en periode af livet mangler overskud til f.eks. at få passet dyrene ordentligt, kan det være svært at bede andre om hjælp eller få tilpasset sit dyrehold til det, der kan overkommes. Det stiller krav om, at vi er opmærksomme på hinanden og reagerer, inden det måske løber af sporet. Det handler om dyrevelfærd, men det handler også om mennesker.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev få nyheder direkte i din indbakke. Vi holder dig opdateret om alt fra ny viden og udviklingen i landbruget til spændende nyheder og begivenheder.

Erhversparterner Thy's logo i 2 grønne nuancer BKNord arkitekter og ingeniørers logo i sort Thymæglernes logo i sort KvægXpertens logo i rød og sort LandboUngdoms logo i sort KvægXpertens lgo Seges' logo i sort